ماجرای پشت پرده ممنوعیت واردات مرغ از این کشور!
اقتصاد100-ممنوعیت واردات مرغ از برزیل بهدلیل شیوع آنفلوانزای مرغی؛ چین و چند کشور بزرگ مصرفکننده، پس از تأیید شیوع این بیماری در جنوب برزیل، اقدامات محدودکننده تجاری برای محصولات این کشور اعلام کردند.

دو منبع مطلع گزارش دادهاند که شیوع آنفلوانزای مرغی در جنوب برزیل، در یک مزرعه مرتبط با شرکت «ویبرا فودز»، که تحت حمایت «تایسون فودز» است، شناسایی شده است.
برزیل، پیشتاز در صادرات گوشت مرغ
برزیل، به عنوان بزرگترین صادرکننده گوشت مرغ در جهان، در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۰ میلیارد دلار گوشت مرغ به بازارهای بینالمللی صادر کرد. این صادرات معادل تقریبا ۳۵ درصد از تجارت جهانی بوده و بیشتر توسط شرکت «بی آر اف» به حدود ۱۵۰ کشور مختلف ارسال میشود. برخی از مقصدهای اصلی صادرات برزیل شامل چین، ژاپن، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند.
ممنوعیت واردات مرغ از برزیل
وزیر کشاورزی برزیل، کارلوس فاوارو، اعلام کرده است که بر اساس پروتکلهای فعلی، کشورهایی نظیر چین، اتحادیه اروپا و کره جنوبی به مدت ۶۰ روز واردات گوشت مرغ از برزیل را ممنوع خواهند کرد.
همچنین آرژانتین تصمیم به تعلیق واردات تمام محصولات مرغی از برزیل گرفته است تا زمانی که این کشور از آلودگی به آنفلوانزای مرغی عاری شود.
محدودیتهای جدید صادرات مرغ
فاوارو توضیح داد که پروتکلهای جدید مورد توافق با خریداران بزرگ شامل کشورهایی مثل ژاپن، امارات متحده عربی و عربستان سعودی، محدودیتهایی را فقط برای محمولههای ایالت محل شیوع بیماری و در نهایت تنها برای شهر آلوده اعمال میکند.
کانون شیوع بیماری
بر اساس اعلام وزارت کشاورزی برزیل، شیوع این بیماری در شهر مونتهنگرو واقع در ایالت جنوبی ریو گرانده دو سول، شناسایی شده است. طبق گزارش گروه ملی گوشت خوک و طیور (ABPA) در ژوئیه ۲۰۲۴، این ایالت ۱۵ درصد از تولید و صادرات مرغ برزیل را به خود اختصاص میدهد.
شرکت «بی آر اف» دارای پنج کارخانه فرآوری در این منطقه است و شرکت «جی بی اس» نیز در کارخانههای فرآوری مرغ محلی که تحت برند «سیرا» فعالیت میکنند، سرمایهگذاری کرده است.
اثرات شیوع بیماری
مقامات این ایالت اعلام کردند که شیوع آنفلوانزای مرغی H5N1 تاکنون منجر به تلف شدن ۱۷ هزار قطعه مرغ در مزرعه شده است؛ این تلف شدنها یا به دلیل خود بیماری بوده یا به دلیل معدومسازی احتیاطی رخ دادهاند.
دبیرخانه کشاورزی ایالتی بیان کرده که مقامات دامپزشکی منطقهای را که بیماری در آن شیوع پیدا کرده قرنطینه کردهاند و در شعاع اولیه ۱۰ کیلومتری به دنبال موارد بیشتری میگردند.
تلاش برای کاهش محدودیتها
وزیر کشاورزی برزیل اظهار کرد که این کشور در تلاش است تا شیوع بیماری را کنترل کند و مذاکراتی را برای کاهش سریعتر محدودیتهای تجاری نسبت به بازه توافق شده ۶۰ روز آغاز کرده است.
تاثیرات قبلی آنفلوانزای مرغی
این بیماری که اولین بار در میان پرندگان وحشی در ماه مه ۲۰۲۳ در برزیل تایید شد، تا روز جمعه هیچ موردی را در مزارع تجاری این کشور رقم نزده بود. برزیل در سال گذشته بیش از پنج میلیون تن فرآوردههای مرغی به بازارهای جهانی صادر کرد.
وزیر کشاورزی برزیل همچنین تاکید کرد که فرآوردههای مرغی ارسال شده تا روز پنجشنبه تحت تاثیر هیچ محدودیت تجاری قرار نخواهند گرفت.
آثار جهانی بیماری
بر اساس گزارشی از رویترز، آنفلوانزای مرغی از سال ۲۰۲۲ تاثیرات منفی قابل توجهی بر صنعت طیور آمریکا داشته و باعث تلف شدن حدود ۱۷۰ میلیون قطعه مرغ، بوقلمون و سایر پرندگان شده است. این بیماری تولید گوشت و تخممرغ را تحت تاثیر قرار داده و فشار زیادی به این صنعت وارد کرده است.