افغانستان اتباع اخراجی را نمیپذیرد/ تسهیلات ویژه ایران برای مهاجرین!
اقتصاد 100- افغانستان اتباع اخراجی را نمیپذیرد و ایران با ارائه تسهیلات ویژه، زمینههای قانونی و حمایتی برای مهاجرین و اتباع خارجی را فراهم میکند؛ مرکز امور اتباع وزارت کشور نیز تأکید دارد سازمان ملی مهاجرت نیازهای این افراد را تأمین کند.

نادر یاراحمدی با اشاره به حضور اتباع خارجی در کشور، اظهار کرد: مهمترین مسئلهای که مردم از ما میخواهند، برنامهریزی است؛ مردم ما خودشان از سایر کشورها پذیرایی میکنند؛ اما نگران هستند بیبرنامگی کشور را دچار مشکلات کند. اتباع نیز از ما سوال میکنند که آیا میتوانند همچنان طبق مسیر گذشته به زندگی خود در ایران ادامه دهند؟
تفکیک بین واژه "اتباع" و "مهاجرین"
وی ادامه داد: مرکز امور اتباع خارجی، واژه اتباع خارجی و مهاجرین را جدا کرده است؛ چرا که مهاجرت میتواند قانونی یا غیرقانونی باشد. ما در سال ۱۹۵۱ به قانون جهانی مهاجرین پیوستیم و پذیرفتیم حتی اتباع غیرقانونی را قبول کنیم. در این قانون نیز مشخص شده است که باید چگونه با این افراد برخورد شود. حتی اگر کسی غیرقانونی وارد کشور شود، خطا کرده، اما باید در اولین فرصت خودش را معرفی کند تا از تسهیلات کوتاهمدت و بلندمدت بهرهمند شود.
ایجاد سازمان ملی مهاجرت
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور افزود: طی سه سال گذشته، ایجاد سازمان ملی مهاجرت مطرح شد. منتظریم این سازمان شروع به کار کند تا نیازهای اتباع خارجی را بهتر تأمین کنیم.
توزیع جغرافیایی اتباع افغانستانی در ایران
وی تأکید کرد: بیش از ۱۰۰ ملیت در کشور ما حضور دارند. اتباع افغانستانی با فاصلهای بسیار زیاد در صدر قرار دارند و اکثراً در استانهای تهران، خراسان، اصفهان، یزد و شیراز حضور دارند و در بخشهای مختلفی مثل صنعت و کشاورزی مشغول به کار هستند.
یارانهها و جذابیتهای مالی برای اتباع
وی ادامه داد: استفاده از یارانههای سوخت و نان جذابیت زیادی برای اتباع خارجی دارد. ارائه چنین خدماتی نیازمند همکاریهای مشترک با سازمانهای مرتبط است.
موضوع جزئیاتآمار دانش آموزان اتباع | ۶۱۰ هزار و ۳۱۷ دانشآموز |
تحویل اتباع توسط افغانستان | عدم آمادگی افغانستان برای تحویل اتباع |
تعداد مهاجرین غیرقانونی | ۲ تا ۲.۵ میلیون نفر |
چالش استفاده از نیروهای غیرمجاز
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور بیان کرد: یکی از مسائل اساسی این است که چرا از اتباع غیرمجاز به عنوان نیروی کار استفاده میشود. این در حالی است که میتوان از اتباع دارای شناسه شغلی قانونی بهرهبرداری کرد.
ضرورت دریافت گذرنامه قانونی
وی تأکید کرد: هر اتباع افغانستانی باید تمامی مشخصات خود را اعلام کند و در نهایت در شش ماهه دوم امسال کارت قانونی دریافت کند. اتباع غیرقانونی نیز باید به کشور خود بازگردند و پس از دریافت گذرنامه، قانونی وارد ایران شوند.
نگرانیهای ناشی از افزایش اتباع
رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور اظهار داشت: امروز زیرساختهای کشور دیگر توان تحمل حضور ۶ میلیون نفر اتباع را ندارد. نیاز است مهاجرت به شکل مدیریتشده و قانونی صورت گیرد تا مشکلات اقتصادی و اجتماعی افزایش پیدا نکند.
مقابله با جعل مدارک
وی در خاتمه افزود: آمار جعل مدارک توسط اتباع خارجی در سطح پایینی قرار دارد و موارد شناساییشده توسط پلیس اطلاعات و آگاهی برخورد میشوند. اما همچنان جعل مدارک در دنیا، از جمله ایران، وجود دارد و روی این مسئله نظارت داریم.