تسهیلات فوق العاده به اقلام تجاری این منطقه جغرافیایی

معاون سازمان توسعه تجارت گفت: بر اساس تفاهم‌نامه انجام شده تبادل ۹۰ درصد اقلام تجاری ایران با کشور‌های اوراسیا تعرفه صفر خواهند داشت.

تسهیلات فوق العاده به اقلام تجاری این منطقه جغرافیایی

به گزارش اقتصاد100، در برنامه تلویزیونی میز اقتصاد امروز به موضوع ظرفیت‌های تجارت با اتحادیه اقتصادی اوراسیا با حضور قنادزاده، معاون سازمان توسعه تجارت و میرکریمی عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه پرداخته شد.

قنادزاده، معاون سازمان توسعه تجارت گفت: در حال حاضر کالا‌هایی که صادر می کنیم نهاد‌ه‌های تولید، کشاورزی ماشین آلات صنعتی و غیره است و همچنین در واردات، کالا‌های محدودی به کشورمان انجام می‌شود.

او گفت: راهبرد اصلی دولت ایران توسعه موافقت‌نامه‌های دو یا چند جانبه اقتصادی و تجاری با کشور‌های همسو است و انعقاد موافقت‌نامه تجارت آزاد با کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا از سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار دارد؛ بنابراین دومین نمایشگاه بین‌المللی اوراسیا فرصتی را برای آشنایی تجار با ظرفیت‌های تجاری فراهم می‌سازد.

قنادزاده با تاکید بر اینکه این نمایشگاه تجلی‌گر همکاری کشور‌ها در چارچوب پیمان‌های منطقه‌ای است، گفت: در این نمایشگاه فعالان اقتصادی در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، معدنی، مواد غذایی، انرژی، نفت و گاز و امور بانکی و سرمایه‌گذاری حضور دارند. با توجه به اینکه توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری کشور‌ها نیازمند حل برخی مشکلات زیرساختی است، در نظر داریم در جریان برگزاری دومین نمایشگاه بین‌المللی اوراسیا، میزگرد‌های تخصصی در حوزه‌های گمرک، حمل و نقل، بانک، بیمه، انرژی، سرمایه‌گذاری، ظرفیت‌های مناطق آزاد و نشست‌های تجاری دو جانبه برگزار شود.

او گفت: در حال حاضر ایران و اوراسیا در مورد متن و لیست کالا‌ها برای تجارت آزاد به تفاهم رسیده‌اند و به زودی در روسیه، پنج کشور و ایران تفاهم نامه تجارت آزاد را امضا می‌کنند و در صورت تصویب در مجلس از سال بعد اجرا خواهد شد. بر اساس  تفاهم نامه با اوراسیا تبادل ۹۰ درصد اقلام تجاری با این کشور‌ها با تعرفه صفر خواهد شد. اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ۵ کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان تشکیل شده است و این اتحادیه از سال ۲۰۱۵ شکل گرفته که با جمعیت ۱۸۳ میلیون نفری ظرفیت خوبی را برای صادرات ما فراهم خواهد کرد.

قنادزاده افزود: تجارت با این کشور‌ها در هفت‌ ماهه امسال ۹۱۳ میلیون دلار بوده است به طوری که لیست ۱۳ درصدی از کالا‌ها با تعرفه عادی شامل بخشی از صنایع خودرویی، نساجی و کشاورزی می‌شود که توان تولید داخلی آن در کشور وجود دارد. پیوستن به اتحادیه اوراسیا کمک می‌کند بازار‌های بزرگی در اختیار ایران قرار بگیرد و وضعیت رقابتی مناسبی پیدا خواهد شد، بر همین اساس به دنبال فراهم‌کردن زیرساخت‌ها هستیم. برای ایجاد یک زنجیره مناسب از تولید تا صادرات، ضرورت دارد به نیاز‌های متنوع منطقه‌ای و بین المللی در استقبال از محصولات تولیدی توجه ویژه‌ای شود و یکی از عوامل کاملا موثر در کاهش آثار تحریم‌ها ایجاد ظرفیت‌های پایدار صادراتی در کشور‌های دوست و همکار است.

کامبیز میرکریمی، عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه نیز گفت: با توسعه تجاری ایران و کشور‌های اوراسیا تا پایان سال مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه گمرک، تعرفه‌ها و بازار رقابتی حل خواهد شد. همچنین زیرساخت‌های نرم افزاری در حوزه موافقت‌نامه‌های تجارت آزاد با کشور‌ها به طور جدی و با سرعت در حال اجراست که مذاکره کننده‌های ایران و روسیه تفاهم‌های خوبی داشتند و بعد از نهایی شدن در پارلمان‌های ۵ کشور و ایران ابلاغ و اجرایی خواهد شد.

 میرکریمی افزود: امیدواریم با تشویق شرکت‌ها به بازاریابی و استفاده از این بازار‌ها در غیاب برند‌های بزرگ بتوانیم به توسعه صادرات و تثبیت جایگاه خود در کشور‌های اوراسیا دست یابیم.

عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه تنها دغدغه فعالان اقتصادی را دو نرخی بودن ارز دانست و گفت: امید داریم با یک نرخی شدن ارز یا نزدیک شدن به نرخ آزاد، رقابت شفاف و آزاد را توسعه دهیم.

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

با واردات خودرو خارجی دست دوم موافقید؟

.

اخبار سلامت

سینما در سینما