جدیدترین نرخ بهره بین بانکی اعلام شد + جدول کامل

اقتصاد 100- نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته چهارم اردیبهشت ماه طبق اعلام بانک مرکزی با کاهش ۰.۰۱ درصدی نسبت به هفته قبل، به ۲۳.۹۵ درصد رسید؛ تغییرات این نرخ در ماه‌های اخیر توجه ویژه‌ کارشناسان اقتصادی را به خود جلب کرده است.

جدیدترین نرخ بهره بین بانکی اعلام شد + جدول کامل

جدیدترین نرخ بهره بین بانکی اعلام شد

براساس اطلاعیه بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته چهارم اردیبهشت ماه (چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه) با کاهش ۰.۰۱ درصدی نسبت به هفته قبل، به ۲۳.۹۵ درصد رسید. این نرخ در اولین هفته فروردین ماه سال جاری ۲۳.۹۶ درصد بوده و در هفته‌های بعد، با نوسانات جزئی، در همین دامنه باقی مانده است.

به طور مشخص، در پایان هفته دوم فروردین با کاهش ۰.۰۱ درصدی به ۲۳.۹۵ درصد نزول یافت، سپس در هفته سوم بدون تغییر در همان سطح باقی ماند. در آخرین هفته فروردین ماه، نرخ با افزایش جزئی به ۲۳.۹۶ درصد رسید و در سوم اردیبهشت ماه به ۲۳.۹۸ درصد افزایش یافت. در سه هفته اخیر، این نرخ مجموعاً ۰.۰۳ درصد کاهش داشته است و اکنون دوباره به ۲۳.۹۵ درصد بازگشته است.

روند تغییرات نرخ بهره بین بانکی

در آذرماه سال ۱۴۰۳، نرخ بهره بین بانکی وارد کانال ۲۳.۹ درصد شد و از آن زمان تا به امروز، با تغییرات جزئی، در همین محدوده باقی مانده است. گرچه در دی و بهمن ماه سال گذشته به ۲۳.۹۸ درصد رسید، اما هنوز وارد محدوده ۲۴ درصد نشده است. طی ماه‌های اخیر، این نرخ به نزدیک‌ترین سطح خود به کانال ۲۴ درصد رسیده است.

جدیدترین نرخ بهره

بازار بین بانکی چیست؟

بازار بین بانکی بستری است که برای مبادلات مالی میان بانک‌ها و سایر مؤسسات اعتباری طراحی شده و به اعمال سیاست‌های پولی توسط بانک مرکزی کمک می‌کند. هدف اصلی این بازار، کاهش اضافه برداشت بانک‌ها، مدیریت نقدینگی، جلوگیری از تورم بیش‌از‌حد و حتی ایجاد رشد اقتصادی مطلوب است.

بانک مرکزی دو کاربرد اصلی بازار بین بانکی را توضیح داده است: نخست، اعمال سیاست‌های پولی و دوم، تأمین مالی مؤسسات مالی و اعتباری از طریق این بازار. مدیریت و نظارت بانک مرکزی از طریق نرخ سود در این بازار صورت می‌گیرد.

شروع به کار بازار بین بانکی در ایران

این بازار از تیرماه ۱۳۸۷ در کشور آغاز به کار کرد و نظارت کامل بر آن از همان ابتدا بر عهده بانک مرکزی بود. بانک مرکزی هر هفته و به طور رسمی نرخ بهره بین بانکی را اعلام می‌کند. این نرخ براساس میانگین موزون معاملات بین بانکی روزانه تعیین می‌شود.

نرخ‌های اعلامی دیگر

در پایان هفته چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳، حداقل نرخ توافق بازخرید همچنان ۲۳ درصد، نرخ اعتبارگیری قاعده‌مند ۲۴ درصد و نرخ سپرده‌گذاری قاعده‌مند ۱۷ درصد به صورت ثابت اعلام شدند.

نوسانات نرخ بهره در سال‌های اخیر

مقایسه نرخ بهره بین بانکی در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که این نرخ در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ عمدتاً در کانال ۲۳ درصد ثابت بوده است. اما در سال ۱۴۰۱، دامنه نرخ بهره بین بانکی در محدوده ۲۰.۳ تا ۲۳.۱ درصد قرار داشت، که بیشترین تغییرات در سال‌های اخیر را نشان می‌دهد.

وبگردی
    ارسال نظر