جدول کاهش نرخ سود بین بانکی منتشر شد

اقتصاد 100- نرخ بهره بین‌بانکی در هفته سوم اردیبهشت‌ماه با کاهش ۰.۰۱ درصدی به ۲۳.۹۷ درصد رسید؛ این نرخ با وجود کاهش جزئی همچنان در نزدیکی بالاترین سطح ماه‌های اخیر قرار دارد و به محدوده ۲۴ درصد نزدیک شده است.

جدول کاهش نرخ سود بین بانکی منتشر شد

کاهش نرخ سود بین‌بانکی در هفته سوم اردیبهشت ماه

نرخ سود بهره بین‌بانکی تا پایان هفته سوم اردیبهشت ماه (چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت)، با کاهش ۰.۰۱ درصدی نسبت به هفته قبل به ۲۳.۹۷ درصد رسید. این رقم در اولین هفته فروردین ماه ۲۳.۹۶ درصد بود و در هفته‌های بعدی به ترتیب به ۲۳.۹۵ درصد رسید و در نهایت ثابت باقی ماند. در هفته آخر فروردین ماه، این نرخ با افزایش ۰.۰۱ درصدی مجدداً به ۲۳.۹۶ درصد رسید و در هفته اول اردیبهشت ماه نیز با رشد ۰.۰۲ درصدی وارد محدوده جدید ۲۳.۹۸ درصد شد. در پایان هفته جاری اما، کاهش ۰.۰۱ درصدی در این نرخ مشاهده شد و نرخ به ۲۳.۹۷ درصد بازگشت.

روند نرخ سود از سال ۱۴۰۳ تاکنون

در ماه آذر سال ۱۴۰۳، نرخ بهره بین بانکی برای اولین بار وارد کانال ۲۳.۹ درصد شد و از آن زمان تاکنون بین ۲۳ تا ۲۴ درصد متغیر بوده است. در طول این مدت، بیشترین میزان این نرخ ۲۳.۹۸ درصد بوده و هنوز وارد کانال ۲۴ درصد نشده است. طی ماه‌های اخیر، این نرخ به نزدیک‌ترین فاصله خود با مرز ۲۴ درصد رسیده است.

جدول نرخ سود بین بانکی

بازار بین بانکی چیست؟

بازار بین بانکی بستری است برای مبادلات مالی میان بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، که با هدف اعمال سیاست‌های پولی توسط بانک مرکزی راه‌اندازی شده است. این بازار برای اهدافی چون کاهش اضافه برداشت بانک‌ها، بهبود مدیریت نقدینگی، کنترل تورم و ایجاد رشد اقتصادی نقش مؤثری دارد.

کاربردهای این بازار به دو بخش تقسیم می‌شود: نخست یاری رساندن به بانک مرکزی برای اجرای سیاست‌های پولی و دومین کاربرد، تأمین مالی بانک‌ها و مؤسسات مالی از طریق تعاملات درون سیستمی است. بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی را بر اساس میانگین موزون معاملات روزانه این بازار تعیین می‌کند.

عملکرد بازار بین بانکی در ایران

از تیرماه ۱۳۸۷، بازار بین بانکی به طور رسمی در ایران آغاز به کار کرد. بانک مرکزی مسئول اصلی نظارت و تعیین نرخ سود این بازار است و هر هفته (روز پنج‌شنبه) آمار رسمی نرخ بهره بین بانکی را منتشر می‌کند.

در هفته جاری نیز، همچون سال‌های قبل، حداقل نرخ توافق بازخرید ۲۳ درصد، نرخ اعتبارگیری قاعده‌مند ۲۴ درصد و نرخ سپرده‌گذاری قاعده‌مند ۱۷ درصد اعلام شده است. این آمار نشان می‌دهد که نرخ بهره بین بانکی طی دو سال اخیر (۱۴۰۲ و ۱۴۰۳) همچنان در کانال ۲۳ درصد حفظ شده است. با این حال، در سال ۱۴۰۱، بازه این نرخ تغییراتی به میزان ۲۰.۳ تا ۲۳.۱ درصد را تجربه کرد.

گفتنی است که بیشترین نوسانات این نرخ در سال ۱۴۰۱ مشاهده شده است.

وبگردی
    ارسال نظر