مردم ایران گرفتار بختک دست ساز متولیان انرژی / چه کسی مسئول مصرف بیش از حد برق و بنزین و گاز است؟

اقتصاد 100- بی برنامگی در حوزه مدیریت انرژی در ایران به یک عادت دیرینه در دولتها تبدیل شده است. در حالی که ایران یکی از بزرگترین منابع گازی جهان را دراختیار دارد اما هرچه تولید می کند به مصرف می رساند.وضعیت تولید و مصرف فرآورده های سوختی در ناوگان حمل و نقل کشور که وضعیتی بسیار آشفته تر دارد.کار تاجائی بالا گرفته که نه تنها وداعی تلخ و اندوهبار با صادرات بنزین صورت گرفته بلکه برای تامین نیاز داخلی دست به دامان واردات شده ایم و بنزین مسموم پتروشیمی را هم به خط تولید آورده ایم.

مردم ایران گرفتار بختک دست ساز  متولیان انرژی / چه کسی مسئول مصرف بیش از حد برق و بنزین و گاز است؟

به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی اقتصاد 100، بر پایه آنچه دوایر متولی سوخت کشور منتشر کرده اند میانگین مصرف بنزین حین امسال ۱۰۰ میلیون لیتر برآورد شده و این در حالی است که در مقطع ۷ سال گذشته افزایش مصرفی ۵تا۷درصدی برای هرسال به ثبت رسیده است.

دو عامل مهم  ازدیاد مصرف  بنزین در ایران تعدد بالای خودرو ی تولیدی و از رده خارج نشدن خودروهای فرسوده است  و در شرایطی که تولید کتتدگان خودرو هرساله بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون خودرو تولید و به بازار عرضه می کنند نمی توان به تراز مصرف و تولید بنزین متکی شد.

وقتی همه تلاش ها در حوزه سامان دهی در عرضه سوخت و انرزی معطوف می شود نمی توان برای بهره وری انرژی در ایران کار مطلوبی انجام داد و باید به یاد داشته باشیم این مشکل تنها در بنزین و فرآورده های سوختی خلاصه نمی شود بلکه در انرژی های الکتریکی نیز این مشکل کماکان به قوت خود باقی است.

شوربختانه آنچه اینک از آن به عنوان مدیریت مصرف یاد می شود کاری اشتباه است که به کاهش مصرف نمی انجامد  و این اتفاق تنها در زمانی کارایی خواهد داشت که از فن آوری های روز دنیا حداکثر استفاده به عمل بیاید بدون آنکه تولید ناخالص ملی دچار چالش شود.

مدیران حوزه برق کشور تصور می کنند اگر برق یک کارخانه قطع شود مدیریت مصرف اعمال شده در حالی که  صورت مسئله پاک شده که عملا نقض غرض خواهد بود.

بیهوده نیست که وزیر نیرو هم از این وضعیت می نالد اما در راستای رفع آن کار چندانی نمی تواند بکند. او به اجرایی نشدن برخی قوانین در حوزه انرژی اشاره می کند اما خوشبینانه برای اینکه نه سیخ بسوزد و نه کباب می گوید در راستای مدیریت انرژی کارهای خوبی صورت گرفته است.تصور علی اکبر محرابیان این است که اگر در تابستان برق قطع نشد یعنی تدبیر مطلوبی به عمل آمده است.درست همان ذهنیتی که جواد اوجی وزیر نفت از قطع نشدن جریان گاز در فصول سرد سال دارد! 

در شرایطی که همه دنیا به سوی استفاده هرچه بیشتر از انرژی های پاک گام برمی دارند در ایران نگاه به این حرکت عمدتا بدلیل آشفتگی و ناپایداری سیاست های حوزه انرژی مغفول مانده است.

انرژی الکتریکی ۲۱ درصد از انرژی مصرفی دنیا را تشکیل می‌دهد  واین در حالیست که جهان در حال گذار از انرژی فسیلی به سوی انرژی های غیر کربنی و پاک است و همچنین عمق نفوذ برق نیز یکی از مهمترین شاخصه های توسعه در این زمینه است که باعث می شود استفاده از انرژی های پاک هر روز افزایش یابد، اما کشور ما از آن کوچکترین بهره ای نبرده است.

کشوری که مدیرانش همه تلاش خود را معطوف این کرده اند که از همسایگان خود انرژی وارد کنند هرگز نمی توانند طعم انتفاع از گونه های جدید انرژی های مقبول و ارزان و پاک دنیا را بچشند.این خواب تعبیری جز فقر و محرومیت و وابستگی در پی نخواهد داشت.متولیان انرژی ایران در رویاهای پوشالی خود دست و پا می زنند و از بختکی که به جان مردم افتاده است بی خبرند.

خبرنگار: فرزین سوادکوهی

انتهای پیام

وبگردی

ارسال نظر

 

نظرسنجی

با واردات خودرو خارجی دست دوم موافقید؟

.

طلا و جواهر اقتصاد 100 : رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی و داخلی سکه را در نوسان نگه داشته و چشم‌ها را به تحولات بازار…

اخبار سلامت

سینما در سینما