راهکار یک کارشناس اقتصادی برای کاهش نرخ طلا،ارز و خودرو !

کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه اجرای مالیات بر عایدی سرمایه بازارها را به ثبات می‌رساند، گفت: تصویب مالیات بر عایدی سرمایه توسط مجلس می‌تواند بخش بزرگی از انضباط مالی و عدالت مالیاتی را محقق کند و از افزایش ناگهانی قیمت‌ها در بازار و سوداگری جلوگیری خواهد کرد.

راهکار یک کارشناس اقتصادی برای کاهش نرخ طلا،ارز و خودرو !

به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- ساسان شاه ویسی با اشاره به معطل ماندن طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس، اظهار داشت: مالیات بر عایدی سرمایه در چارچوب قانون، قاعده‌ای است که در خرید و فروش طلا، ارز، مسکن و خودرو باید بخشی از آن به عنوان مالیات پرداخت شود.

وی افزود: هدف‌گذاری این طرح در وهله نخست حمایت از تولید، جهت‌دهی به سرمایه‌گذاری و هدایت سرمایه به سمت بازارهای مولد است.

جلوگیری از افزایش ناگهانی قیمت‌ها در بازارها

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: طرح مالیات بر عایدی سرمایه همچنین به دنبال این است که نوسانات موجود در بازارهای موازی مانند خودرو، مسکن، طلا و ارز را تا جایی که امکان دارد کاهش دهد و از افزایش ناگهانی قیمت‌ها در بازارها جلوگیری کند.

شاه ویسی چارچوب‌های این طرح را املاک، خودرو، طلا و جواهرات و ارزهای خارجی را عنوان کرد و گفت: این طرح در بازار مسکن، خودرو، طلا و ارز نسبت‌هایی دارد و رها، مطلق، بسته و یک سو نگر نیست.

ایجاد ثبات در بازارها با اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

وی اظهار کرد: مالیات بر عایدی سرمایه بر اساس یک منطق مالیه عمومی در بازارها مداخله می‌کند و آنها را به ثبات می‌رساند، اما در نهایت از نخستین انتقال املاک، باغ و اراضی زراعی، اموال ترکه و ارث، قهری املاک مسکونی، ارزهایی که از خارج از کشور بر اساس محفوظات قانونی وارد می‌شوند، را در برگرفته و در عین حال چارچوب‌هایی دارد که مشمول معافیت می‌شود.

این اقتصاددان با بیان اینکه مالیات بر عایدی سرمایه به طور مشخص به مقابله با واسطه‌گری است، گفت: نفس واسطه‌گری تا یک سطحی مقبول و در نظام توزیع پذیرفته شده اما اگر به سوداگری در نظم توزیع منجر شود، آن را با اختلال مواجه می‌کند که هم اینک در بازارها اتفاق افتاده است.

شاه ویسی خاطرنشان کرد: سیاست‌گذار باید چارچوب‌ها را مشخص کنند؛ اگر یک بازیگر به عنوان مقنن در چارچوب قوانین و روابط اقتصادی نقش، سهم و مسوولیتی دارد، نباید همین احساساتی که در کف بازار وجود دارد، را داشته باشد.

قانون‌گذار تحت تاثیر بازیگران بازار قرار نگیرد

وی تاکید کرد: انتظار داریم قوه مقننه از بالاتر به بازار نگاه کند و انتظار داریم قوه مجریه در زمان استیلای قوانین و اجرای مقررات صرفاً منافع شرکت‌های دولتی و درآمدهای از محل مالیه عمومی را در نظر نگیرد، بلکه چرخش، گردش و نوسان منطقی بازار و فضای تنفسی آن را هم در نظر بگیرد.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: انتظار می‌رود قانون‌گذار و مجری قانون تحت تاثیر بازیگران اصلی بازار که با سرمایه‌های بزرگ وارد بازار می‌شوند، قرار نگیرند.

شاه ویسی با اشاره به گردش مالی ۶ هزار میلیارد تومانی یک فرد که در حوزه رمزارزها فعال بوده و مالیاتی هم پرداخت نمی‌کرد، و توسط سازمان مالیاتی شناسایی شد، گفت: این نمونه کوچکی از آن بخشی از اقتصاد پنهانی است که مالیات پرداخت نمی‌کردند.

وی گفت: صرف‌نظر اینکه گزارش ۶ ماهه دیوان محاسبات نسبت به عملکرد بندها و تبصره‌های بودجه نشان‌دهنده این است که در مالیات ستانی موفق بودیم، اما به نظر می‌رسد بسترها، قابلیت‌ها و ظرفیت‌های توزیع منابع در کشور به‌اندازه‌ای است که هم منابع و هم مالیات ستانی مبتنی بر دریافت مالیات و یا عدالت مالیاتی را بیش از پیش بتوانیم محقق کنیم.

انتهای پیام/

وبگردی

ارسال نظر

 
  • ناشناس ارسالی در

    احتمالا این کارشناس وزیر امور اقتصاد و دارائی است !!!!!!!!! شما چهل و اندی سال است با گرفتن مالیات در انواع و اقسام مختلف نه تنها در کاهش چیزی نقش نداشته اید بلکه در افزایش قیمت همه چیز دخیل بوده اید . تنها راه حل کاهش قیمت همه چیز اصلاح نظام سیاسی و روابط بین الملل است و تا زمانیکه اصلاح نشود هیچ گشایشی نخواهد بود . اینها هم که نظر می دهند فقط به فکر جناح و اداره و پست ومقام خودشون هستند وگرنه از این تفاسیر آبکی و پیشنهادات کشککی نمی کردند.

  • mohammad ارسالی در

    خیلی ها هستند که در این چند سال سرمایه شان حفظ که نشده هیچ به یک سوم هم کاهش پیدا کرده حالا اگر با اندک سرمایه باقی مانده بخواهند ملکی خودرویی و یا چیزی بگیرند سزاور نیست حتی مالیات بدهند چه برسد به زیاد آن به نظرم باید سقف قیمت خرید و درآمد تعیین شود در عوض از عدهای باید تا میتوانند بگیرند

  • 110 ارسالی در

    مرد مومن برای دلال کاری نداره میکشه رو قیمت جنس دوباره گران تر می فروشه. باید کاری کرد دلالی برچیده بشه. ماشالله امروز همه شدن دلال و از تولید دست کشیدن. پول درآوردن راحتر از این که هر روز دارند مثلا 206 را در سایت ها گران اعلام می کنند کسی نمی پرسه اینا کین. حالا اگر حرف های جور دیگری بود پلیس فتا به جرم مجکومش می کرد. به قول بعضی ها والله جرم اقتصادی هم دست کمی از دیگر جرم ها نیست شاید بدتر. دارند پول ملی را با ... یکسان می کنند. اگر بگیم کاغذ پاره رنگی آن هم گران تر در میآید. واقعا کسی نیست برای این اقتصاد کاری بکند.... حیف

  • ناشناس ارسالی در

    در رابطه با نهادها و سازمانهایی که کلا مالیات نمی دهند نظری ندارید؟

نظرسنجی

با تخصیص سهمیه بنزین به همه شهروندان بجای تخصیص به هر خودرو موافقید؟

.

اخبار سلامت

سینما در سینما