وضعیت بازار طلا بعد از روزهای تعطیل

طلا و جواهر اقتصاد 100: در روزهای اخیر، شاهد ثبات نسبی در نرخ ارز و آرامش بازار طلا و سکه بودیم. اما امروز، خبر از کاهش چشمگیر اونس جهانی طلا رسید.این کاهش قیمت طلای جهانی، اثر جدی بر بازار طلا و سکه ایران خواهد داشت.

وضعیت بازار طلا بعد از روزهای تعطیل

 نخستین نشانه این موج کاهشی، در قیمت طلای ۱۸ عیار و انواع سکه در آغاز هفته مشاهده شد.از ابتدای سال تاکنون، رکود و کاهش تقاضا در بازارهای داخلی طلا، سبب نگرانی فعالان این صنف شده است. و با گذشت سه ماه از سال، همچنان این روند کاهشی ادامه دارد.این وضعیت نامطلوب بازار طلا و سکه داخلی، تحت تأثیر کاهش قیمت طلای جهانی قرار گرفته است. فعالان این صنف نسبت به تداوم این روند در آینده ابراز نگرانی کرده‌اند.

رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران در رابطه با کاهش قابل توجه اونس جهانی طلا گفت: امروز در بازارهای جهانی شاهد کاهش ۶۷ دلاری قیمت اونس طلا هستیم که تقریبا کاهش چشمگیری است. بازار طلای ایران نیز تحت تاثیر این جریان قرار گرفته است. بر همین اساس امروز شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۵۲ هزار تومان کاهش و سکه‌ها هر کدام با ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان کاهش قیمت رو به رو بوده‌اند.

بذرافشان در ادامه افزود: در پی واکنش‌ها به کاهش اونس جهانی، بازارهای داخلی ما به دلیل شرایط ثبات و کاهش نرخ ارز و همچنین نبود تقاضا روندی نزولی را در پیش گرفته است. سکه یک گرمی در بازار امروز کاهش ۳۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد. نیم سکه نیز با ۲۰۰ هزار تومان کاهش و ربع سکه با ۱۰۰ هزار تومان کاهش مواجه شد.

رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران در پاسخ به احتمال ادامه کاهش قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی گفت: احتمال ادامه کاهش قیمت‌ها وجود دارد، البته با توجه به شروع هفته و آغاز به کار بازارهای مالی، باید واکنش بازارها را بررسی کرد، زیرا شرایط رکود و بحران‌های موجود در صنعت طلا از ابتدای سال منجر به بروز مسائل متفاوتی شده است. اکنون که در سومین ماه سال هستیم، رکود و کاهش تقاضا بیش از پیش بر بازار طلا سایه افکنده است.

قیمت طلا در  بازارهای جهانی

قیمت هر اونس طلا امروز با ۳.۴۶ درصد کاهش به ۲۲۹۳ دلار و ۷۸ سنت رسید. همچنین قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک با کاهش ۲.۷۶ درصدی به ۲۳۲۵ دلار رسیده است.

قیمت طلا حدود یک درصد طی یک هفته گذشته کاهش یافته و سومین کاهش پیاپی هفتگی را رقم زده است.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۶.۱۴ درصد کاهش به ۲۹ دلار و ۴۴ سنت رسیده و پلاتین با یک کاهش ۳.۹۲ درصدی ۹۶۷ دلار و ۸۱ سنت معامله می‌شود.

گفتنی است، گزارش بهتر از حد انتظار اشتغال در آمریکا که در روز گذشته منتشر شد انتظار کاهش زود هنگام نرخ بهره فدرال رزرو را پایین آورده و باعث افت قیمت طلا شده است. خرید طلای چین هم به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده این فلز گرانبها در دنیا در ماه مه کاهش یافته است.

وزارت کار آمریکا اعلام کرد لیست حقوق بگیران بخش غیر کشاورزی این کشور ۲۷۲ هزار نفر در ماه مه افزایش یافته است، در حالی که انتظار یک افزایش ۱۸۵ هزار تایی می‌رفت.

این اطلاعات ارزش دلار را هم بالا برده و خرید طلا را برای دارندگان سایر ارز‌های دنیا گران‌تر کرده است.

تاجران حالا احتمال می‌دهند نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا ۳۷ واحد تا پایان سال جاری میلادی کاهش یابد، این در حالی است که قبلاً انتظار یک کاهش ۴۸ واحدی را داشتند. همچنین پیش‌بینی می‌شود اولین کاهش نرخ بهره به جای سپتامبر در ماه نوامبر انجام شود.

نرخ بالای بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

چین به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده طلا در دنیا خرید این فلز گرانبها را پس از ۱۸ ماه افزایش پیاپی، متوقف کرده است.

 

وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما