دو نماینده مجلس در گفتگو با اقتصاد 100

طرح کاهش مهریه به 14 سکه در مجلس؛ حمایت از خانواده یا تهدیدی برای حقوق زنان!

به گزارش اقتصاد 100_اخیرا، طرحی در مجلس شورای اسلامی مطرح شده که بر اساس آن، جنبه کیفری مهریه به 14 سکه محدود می‌شود. این طرح که عمدتاً توسط نمایندگان مرد تدوین شده، موافقان و مخالفان جدی در میان نمایندگان، کارشناسان و فعالان حوزه خانواده و زنان دارد.

طرح کاهش مهریه به 14 سکه در مجلس؛ حمایت از خانواده یا تهدیدی برای حقوق زنان!

طرح کاهش جنبه کیفری مهریه،به مجلس ارجاع شده و احتمال می رود هفته آینده در صحن علنی بررسی شود.

اقتصاد 100 در گزارشی به بررسی دو دیدگاه کاملاً متفاوت درباره این طرح پرداخته‌؛ دیدگاه نخست، نگاهی حقوقی و حمایت‌گرانه از خانواده با تأکید بر کاهش تنش‌های قانونی دارد و دیدگاه دوم، نگاهی انتقادی و حامی حقوق زنان که این تغییر را تهدیدی برای پشتوانه قانونی بانوان می‌داند.

عثمان سالاری: حذف نگاه کیفری به مهریه، گامی برای پایداری خانواده

عثمان سالاری، نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی، از مدافعان این طرح است. وی در گفتگو با اقتصاد 100 گفت:در طرحی که برخی نمایندگان تهیه کردند اعلام کردیم که مهریه تا 14 سکه جنبه کیفری دارد و مازاد بر آن، ماهیت حقوقی پیدا می‌کند. این یعنی اگر زوجه بیش از این مقدار مطالبه کند، دیگر امکان زندانی کردن مرد وجود ندارد، اما همچنان می‌تواند اموال او را از طریق قانونی توقیف کند.

عثمان سالاری تربت جام استان خراسان رضوی با تأکید بر اینکه هدف این طرح کاهش سوءاستفاده از ابزار مهریه در اختلافات خانوادگی است، افزود: باید از نگاه مجرمانه و تهدیدآمیز در روابط زناشویی دور شویم. مهریه‌ 500 یا 1000 سکه ، بدون در نظر گرفتن توان مالی مرد، فقط باعث تنش می‌شود. ما دنبال شفاف‌سازی هستیم تا از ابتدا مشخص باشد مهریه‌ای که تعیین می‌شود، چه ضمانت‌هایی دارد.

وی خاطرنشان کرد:این طرح حق زنان را سلب نمی‌کند؛ بلکه تلاش دارد ازدواج را از فضای ترس و زندان به سمت تفاهم و شفافیت ببرد.

عضو فراکسیون زنان مجلس: این طرح، امنیت حقوقی زنان را تضعیف می‌کند

از سوی دیگر، فاطمه مقصودی، عضو فراکسیون زنان و سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، با نگاهی انتقادی به این طرح به اقتصاد 100 گفت:مهریه یک توافق عرفی و شخصی میان خانواده‌هاست. چرا باید حاکمیت برای همه خانواده‌های ایرانی نسخه یکسان بپیچد! این طرح ضمانت اجرایی مهریه را تضعیف می‌کند و امنیت حقوقی زنانی را که در شرایط آسیب‌پذیر قرار دارند، به خطر می‌اندازد.

نماینده بروجرد استان لرستان افزود:در بسیاری موارد، مردان با داشتن توان مالی، از پرداخت مهریه طفره می‌روند. وقتی ابزار قانونی مثل ضمانت کیفری را حذف کنیم، عملاً زنان در دعاوی مهریه دست خالی خواهند ماند.به‌علاوه، این طرح بدون مشارکت زنان نوشته شده و بیشتر نگاه و زبان مردانه دارد.

عضو فراکسیون زنان مجلس تأکید کرد:مسائل مربوط به خانواده را نمی‌شود دستوری حل کرد. باید با فرهنگ‌سازی، آموزش و مشارکت همه ذی‌نفعان، به راه‌حل‌های واقعی رسید.

 

وبگردی
    ارسال نظر