پشت پرده درخواست خودرو توسط نمایندگان مجلس فاش شد!
اقتصاد100- مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس، در افشاگری جنجالی مدعی شد برخی نمایندگان در ازای انصراف از استیضاح وزرا، امتیازاتی مانند خودرو دریافت میکنند و از پشتپرده مبادلات پرحاشیه در مجلس پرده برداشت.

در روزهای اخیر، سیدمصطفی میرسلیم نماینده مجلس شورای اسلامی با مطرح کردن ادعاهایی جنجالی، افکار عمومی را متوجه پشتپرده برخی رفتارهای نمایندگان در مجلس کرد. او مدعی شد که بعضی از نمایندگان در جریان استیضاح وزرا، از خودروسازان امتیازات قابلتوجهی از جمله دریافت خودرو دریافت میکنند.
افشاگری درباره امتیازات در جریان استیضاح
میرسلیم در توضیحات خود گفت: «وقتی وزیری برای پاسخگویی به مجلس میآید، همراه خود چندین کیف دارد، اما وقتی جلسه تمام میشود، کیفها خالی شدهاند!» وی بدون اشاره به نام افراد خاص، ادعا کرد که برخی از نمایندگان بهمنظور انصراف از استیضاح، امتیازاتی نظیر دریافت خودرو از شرکتهای خودروسازی دولتی به دست میآورند.
نمایندگان و علاقه به سفرهای خارجی
این نماینده مجلس همچنین از علاقه بعضی نمایندگان به سفرهای خارجی انتقاد کرده و اظهار داشت: «برای سفر خارجی، برخی نمایندگان سر و دست میشکنند.»
مطالبه افکار عمومی برای شفافیت
این اظهارات در شرایطی مطرح شده که مطالبه جدی افکار عمومی برای شفافیت در رفتار و امتیازات نمایندگان مجلس همواره یکی از موضوعات حساس بوده است. هرچند پیش از این نیز زمزمههایی درباره رانت و لابیگری در جریان استیضاحها شنیده میشد، اما طرح مستقیم این مسائل توسط یک نماینده مجلس، ابعاد تازهای به ماجرا افزوده و احتمالاً واکنشهای جدی از سوی دیگر نمایندگان و نهادهای نظارتی را به دنبال خواهد داشت.
انتقاد از نبود شفافیت مالی
در همین راستا، محمد منان رئیسی، عضو کمیسیون عمران مجلس، به موضوع دیگری که اهمیت زیادی دارد پرداخت و گفت: «چگونه ممکن است نمایندهای که مجموع حقوق چهار سال دوره نمایندگیاش حدود ۲.۵ میلیارد تومان است، در زمان تبلیغات انتخاباتی بیش از ۶۰ میلیارد تومان هزینه کند؟»
این نماینده همچنین افزود: «برخی از نمایندگان اکنون مالک ۱۰ واحد آپارتمان در تهران هستند. سوال این است که این اموال از چه منبعی تأمین شدهاند؟ آیا تنها با حقوق نمایندگی چنین سرمایهگذاریهایی امکانپذیر است؟»
چالش نظارت بر اموال مسئولان
انتقادات رئیسی در حالی مطرح میشود که شفافیت مالی و نظارت بر اموال مسئولان، بهویژه در دوران تبلیغات انتخابات، یکی از خواستههای اصلی مردم در سالهای اخیر بوده است. قانون «از کجا آوردهای؟» هرچند تصویب شده، اما همچنان نظارت دقیق و مؤثر بر منابع مالی مسئولان با چالشهای جدی روبروست.