چرا دانش آموزان از ریاضیات می ترسند؟/ چرا اضطراب دخترها بیشتر است؟

اضطراب ریاضی چیست و چرا این اضطراب رخ می دهد.

به گزارش خط سلامت ،اضطراب ریاضی (به انگلیسی: Mathematical anxiety) یا ریاضی‌ترسی (به انگلیسی: Mathemaphobia) به ترس فرد از توانایی خود در مواجهه با حل مسائل ریاضی گفته می‌شود. این اصطلاح نخستین‌بار پس از مشاهده تقلای دانشجویانش ابداع شد و در توصیف آن گفتند که «یک بیماری است که مرگبار بودنش را پیش از تشخیص وجودش اثبات می‌کند».

متخصصان دیگر در تعریف آن گفته‌اند که «ترس، درماندگی، عجز، و آشفتگی ذهنی است که هنگامیکه از افراد خواسته می‌شود که یک مسئله ریاضی را حل کنند در برخی از آنها دیده می‌شود».

افراد دارای ترس ریاضی تمایل دارند که از ریاضی دوری کنند. اما به این دلیل که ریاضیات بر مبنای خودش ساخته می‌شود، پرهیز از آن یادگیری را سخت‌تر می‌کند. اگر یک مفهوم ریاضی را نفهمید، آموختن مفهوم بعدی سخت‌تر می‌شود.

پژوهش‌ها در ایالات متحده آمریکا نشان داده‌اند که ۹۳ درصد بزرگسالان به نوعی ترس از ریاضیات را گزارش کرده‌اند. این ترس محدود به بزرگسالان نمی‌شود و بر پایه برنامه جهانی ارزیابی دانش‌آموزان ۳۱ درصد از نوجوانان ۱۵ و ۱۶ ساله در کشورهای گوناگون می‌گویند که در هنگام حل مسائل ریاضی بسیار عصبی می‌شوند. ۳۳ درصد نیز گزارش کرده‌اند که هنگام انجام تکالیف ریاضی احساس تنش دارند و نزدیک به ۶۰ درصد گفته‌اند که نگرانند کلاس‌های ریاضی دشوار باشد.

احتمال ترس از ریاضیات، بین دخترها بیشتر از پسرها است. بیشتر آموزگاران دوره دبستان که در بسیاری از کشورها زن هستند دچار ترس از ریاضیات هستند. از آنجا که کودکان تمایل به همذات‌پنداری با بزرگسالان همجنس خود را دارند احتمال بروز ترس از ریاضیات از آموزگاران زن، در دخترها بیشتر است.

 

 

 

وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما