یارانه ویژه برای خریداران این خودرو + جزئیات
اقتصاد 100- «آشوینی وایشناو»، وزیر فناوری اطلاعات هند، اعلام کرد که مبلغ ۳۶.۷۹ میلیارد روپیه به عنوان یارانه برای خرید خودروهای الکتریکی اختصاص یافته است. این یارانه شامل خرید وسایل نقلیه الکتریکی دوچرخ، سهچرخ، آمبولانس و همچنین خودروهای تجاری سنگین و نیمهسنگین خواهد بود.
برنامه توسعه خرید خودروهای برقی در هند
براساس بیانیه دولت، در ابتدا مبلغ پنج میلیارد روپیه جهت خرید آمبولانسهای برقی در این کشور تخصیص داده خواهد شد. در واقع دولت هند تصمیم دارد از طریق تخصیص یارانه به خودروهای تجاری، امدادی و دولتی استفاده از خودروهای الکتریکی را در این کشور رواج دهد. خیابانهای هند به دلیل تردد سهچرخههای معروف شناخته میشوند. براساس آنچه در ابتدای مطلب اشاره کردیم، دولت هند مایل است تا این سهچرخهها به نوع جدید و الکتریکی تبدیل شوند.
خودروهای برقی
جایگزینی خودروهای تجاری دیزلی با نوع مشابه برقی، بخش دیگری از برنامههای دولت هند است. دولت این کشور در ازای اسقاط کامیونهای قدیمی و آلاینده، یارانه اضافی را به مالکان آنها پرداخت میکند تا یک کامیون الکتریکی بخرند. همچنین ۴۳.۹۱ میلیارد روپیه برای آژانسهای حمل و نقل عمومی جهت خرید ۱۴ هزار و ۲۸ اتوبوس برقی تخصیص داده شده است.
دولت هند علاوه بر تخصیص یارانه برای خرید خودروهای برقی ، از خودروسازان خواسته است تا مراکز اسقاط خودرو را نیز در این کشور راهاندازی کنند. به گفته «نیتین گادکاری» وزیر حملونقل هند، این اقدام فروش خودروهای برقی در این کشور را ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش میدهد. در حال حاضر خودروهای الکتریکی تنها دو درصد از بازار فروش خودروهای جدید را در هند به خود اختصاص دادهاند. دولت هند تصمیم دارد تا این رقم را برای سال ۲۰۳۰، به ۳۰% برساند. سالانه ۴.۲ میلیون خودرو جدید در هند فروخته میشوند. در سایه تخصیص یارانه دولت هند برای خرید خودروهای الکتریکی، عرضه و فروش این خودروها در بازار ایران به دلیل قیمت بالا، نبود زیرساخت شارژ و ارائه خدمات پس از فروش با شکست مواجه شده است.
یارانه خرید خودرو در کشور چین ۲ برابر شد
در بخشنامه وزارت بازرگانی چین که در خبرگزاری های این کشور منتشر شده، آمده است: یارانهها برای تعویض خودروهای سواری جدید از ۱۰ هزار یوان (معادل یک هزار و ۳۹۹ دلار) به ۲۰ هزار یوان (معادل حدودی ۲ هزار و ۷۹۳ دلار) یعنی ۲ برابر افزایش یافته است.
یارانهها برای تعویض خودروهای سواری با سوخت بنزینی نیز از هفت هزار یوان (معادل حدودی ۹۷۸ دلار) به ۱۵ هزار یوان (معادل حدودی ۲ هزار و ۱۰۰ دلار) افزایش یافته است.
این سیاست جدید برای همه درخواستهای یارانهای که از پنج اردیبهشت سال جاری (۲۴ آوریل) تا ۲۱ دی ماه (۱۰ ژانویه ۲۰۲۵) ارائه شده، اعمال خواهد شد.
دادههای صنعتی حاکی از آن است که طی ۶ ماه نخست سال جاری میلادی حدود پنج میلیون دستگاه خودروی سواری برقی و ۶ میلیون و ۵۷۰ هزار دستگاه خودروی سواری با سوخت فسیلی به مصرفکنندگان چینی فروخته شده که به ترتیب افزایش ۳۳.۷ درصدی و کاهش ۱۵ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
کمبود تقاضای موثر یکی از چالشهایی است که اقتصاد چین با آن دست و پنجه نرم میکند و سیاستگذاران این کشور در حال حرکت به سمت ترویج رشد پایدار در هزینههای مصرفکننده هستند.
دولت پکن متعهد شده است که برنامههای تعویض کالاهای مصرفی را در کنار سایر تدابیر برای تقویت تقاضای داخلی تشویق کند.
ارسال نظر